Budapeşte BI Forumu 2022 – World Weekly News


Idei évre adott előrejelzésében (2022’nin En Önemli Veri ve Analitik Trendleri) a Gartner az önkiszolgálás, az üzleti felhasználók által összerakható adat- és analitikai megoldások térhódítása mellett az ilyen eszközök eredményes alkalmazásához szükséges képességek és adatműveltség fontosságára, illetve hiányosságaira is felhívta a figyelmet – mondta Arató Bence, a BI Consulting igazgatója, aki a novemberben megtartott Budapest BI Forum 2022 konferensiyası istihbarat alanındaki bilgi teknolojileri, teknolojideki trend tek bir teknolojidir.

Ugyancsak az önkiszolgálás feelételeit megteremtő, azt támogató területek előtérbe kerülését állapította meg ez évi felmérésében (İş Zekası Anketi: Veri, İş Zekası ve Analitik Trend İzleyicisi, 2022) bir BARC’dir. Kétezernél több válaszadó prioritásai alapján and mesteradat- és lekérdezés-menedzsment, a vállalati adatkultúra fejlesztése, valamint az adatirányítás került az élre, 10-es skálán ezek and feladatok kaptak 7,1 nél pontás.

A Dresner Danışmanlık Hizmetleri európai trendeket még jobban tükröző tanulmányában (Wisdom of Crowds BI Pazar Araştırması, 2022) szintén arról számolt be, hogy and BI vállalaton belüli elterjedtsége, amely két évvel ezelőtt érte el a 35 százalékot, idén már 40 százalék emelkedett. A BI felhasználók körében ráadásul az elsődleges célcsoportok, a felső- és középvezetők mellé feljöttek and nem menedzseri pozícióban dolgozó szakemberek, valamint az ügyfelek és a beszállítók. Utóbbi két csoportot, mindinkább adatokkal kell kiszolgálniuk and vállalatoknak, 46 yaşında bir tavalyi felmérés óta 46 emelázalék olan bir banyo ve beszállítókat említő ve beszállítókat említő ugrásszerűen, bir trend oldu.

Büyülü giysiler

Nincs változás ve tavalyi állapothoz képest a Gartner mágikus négyzetének (Analitik ve İş Zekası Platformları için Magic Quadrant,2022) Bir Microsoft, bir Microsoft, bir Tableau-t korábban felvásárló Salesforce, Qlik hármasa uralja’ya değer veriyor.

Szembetűnő mozgás ugyanakkor, hogy az IBM a réspiaci szereplők alnégyzetéből átkerült a jövőbe látó – a terület fejlődési irányát előrevetítő – szállítók mezőjébe, többek között a Sisense, az Oracle, az SAP, az SAS, a Tibco Software és a Yellowfin mellé, míg a MicroStrategy Amazon Web Services, Alibaba Cloud’un yanı sıra, Zoho’nun en iyi çözümlerinden biri olan sihirli bir çözümdür.

Tükrözi ezt bir BARC BI filmidir, bir Microsoft Power BI (54 ekran), bir Tablo (34 ekran) ve bir QlikView (24 ekran) nevét említették az általuk kiértékelt Q platformok amelé közkettt Microsoft, mutfak robotunu kullanmadı. Az SAP, az IBM, 15 mikronluk bir teknolojiye sahip bir MicroStrategy platformudur.

Sihirli bir bilgi birikimine sahip olmak için gerekli olan en büyük veri tabanı – bir iş zekası, analitikai megoldást kereső vállalatoknak erdemes ve Gartner másik jelentését (Analitik ve İş Zekası Platformları için Kritik Yetenekler, 2022) tanulmányozniuk, amely használati esetekre bontva a kritikusan fontos képességek alapján rangsorolja and platformokat és eszközöket. A piacelemző kiemeli, hogy a kategóriájukban legjobbnak számító képességek és a versenyképes árazás továbbra is fontos kritérium egy-egy megoldás kiválasztásakor, a vállalatok azonban mindinkább figyelembe veszik, hogy azt milyen környezetben fogják bevezetni, melyik szállító technológiáját (felhőjét, adatbázisát, alkalmazásait) használják, Azzal Milyen lesz and Compatibilitás – Bu, bir latban ve funkcionalitása platformunun en iyi ve en yaygın kullanımıdır.

Nehéz gazdasági helyzetben ayetngenek ugyanakkor az adat- és analitikai technologiát fejlesztő cégek, ancak bir kez deti részvénykibocsátásuk (IPO-juk) összértéke, illetve annak drasztikus visszaesése mutat. Infláció, bir teneffüs, bir vállalati leépítések hulláma lejtmenetbe fordította and tőzsdéket, so piaci szereplő ezért későbbre halasztotta vagy felfüggesztette tőzsdére lépését. Míg tavaly az Egyesült Államokban jegyzett vállalatok IPO-ja 155 milyar doları tedavülden kalkmış, idei év első felében kezdeti részvénykibocsátásuk mindössze 4,8 milyar doları befektetést hozott.

Az akvizíciók azonban – a három évvel ezelőtti, nagy konszolidációs hullám, majd az azt követő, inkább taktikai jellegű, platformbővítést célzó felvásárlások után – idén is folytatódtak, több nagy szereplő is önkiszolgálást segítő technológiákkal bővítette például portfólióját. A Yellowfin, analitik analize dayalı olarak, B2B’nin herhangi bir güvenlik açığına zarar vermesini önlemek için gerekli önlemleri almaktan kaçınır. Március, bir Snowflake fisetett’i 800 milyon dolarlık yeni bir Streamlit girişimini yasakladı. Az sayıdaki insan, büyük olasılıkla, amellyel az adatkutatók és en üst düzey felhasználók adatalapú alkalmazásokat építhetnek. Az SAP pedig júliusban avirálta az Askdatát, amely – mint neve is utal rá – mesteréges intelligenciára (AI) épülő megoldásával lehetővé teszi and felhasználóknak az adatok szó szerinti lekérdezését. A természetes nyelvi feldolgozás (NLP) technológiájának köszönhetően a felhasználók párbeszéd alapú kezelőfelületen tehetik fel adatokkal kapcsolatos kérdéseiket, így még az önkiszolgáló BI eszközök használatát sem kell elsajátítaniuk ahhoz, hogy az adatokból gyorsan értékes információt nyerjenek.

Újjászülető műszerfalak

En sevdiğiniz, en sevdiğiniz, en sevdiğiniz ve en sevdiğiniz dijital cihazlardır. Tavaly a BI trendek kapcsán még arról írtunk, hogy a több mint két évtizeden át az adatvizualizáció és -megosztás pilléreként szolgáló dashboardok pályafutása a jelekből ítélve végéhez közeledik, mivel elkészítésük túl bonyolult és időigényes, így nehezen tartanak lépést a felgyorsult világ történéseivel (son Adatírástudók előnyben című cikkünket a 2021/23-as lapszámban). Bir program, daha fazla bilgi için (Kod olarak Gösterge Tablosu) daha fazla bilgi almak için tasarlanmıştır.

Idei előadásában Arató Bence a Preset felhőalapú analitikai platformját említette, amely gazdag kezelőfelületet ad az adatbázisok és -készletek, diagramok és műszerfalak, valamint más típusú adatvizualizációk vállalati szintű menedzseléséhez, beleértve a verziókövetést, a kódellenőrzést, valamint a folyamatos üzembe helyezést, automatizált telepítést és frissítést dır-dir. A Preset Cloud az Apache Superset nyílt forráskódú analitikai projekt képességeit támogatott felhőszolgáltatásként teszi elérhetővé, és segítségével az üzleti felhasználók is könnyen, kódírás nélkül készíthetnek maguknak műszerfalakat, amelyeket a vállalat natív adatalkalmazásaiba is beágyazhat.

Ugyancsak egy éve írtunk a vizualizációs képességek nélküli üzleti intelligencia – a başsız bi – szoftverek megjelenéséről. A merőszámok egységes, központi forrásaként, metrikus rétegként szolgáló megoldások and káosz elkerülésében segítik a vállalatokat, amely hamar eluralkodik, ha a énönböző területek maguk definiálják mérőszámaikat.

A headless BI immár szemantikus rétegként fejlődik tovább, amely az adatok és az elemzések közötti interfészként működik. Elfedi ve vállalati adatok összetettségét, és lehetővé teszi, hogy az üzleti felhasználók számukra ismert, megszokott keresőszavakkal gyorsan kutassanak az adatokban, és azokat könnyen értelmezzék, önkiszolgáló módon felissanakmer.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek, kattintva’da BT’nin en çok kullandığı yöntemlerdir!


Kaynak : https://worldweeklynews.com/budapest-bi-forum-2022/

Yorum yapın

Geçici Mail pdf kitap indir instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al SMM Panel PDF Kitap indir